Interieur no image

Published on maart 20th, 2018 | by Ferry

0

Brochures laten drukken

De tijd dat het laten drukken van een mooie brochure ingewikkeld en prijzig was, ligt gelukkig al lang achter ons. Tegenwoordig kun je op een vrij simpele manier je eigen brochure ontwerpen en deze vervolgens digitaal aanleveren en laten drukken. Zo krijg je alles makkelijk en snel naar wens!

Waarvoor brochures laten drukken?

Er zijn redenen genoeg om een mooie brochure te laten drukken. Een brochure drukken is een handige manier om in het kort te laten zien waar je bedrijf, vereniging of idee voor staat. Zo is het zeer geschikt voor sportverenigingen. In de brochure kun je als sportvereniging duidelijk weergeven wat aspirant-sporters kunnen verwachten. Zo kun je meer vertellen over de historie van de club, maar natuurlijk ook wat de trainingstijden zijn en hoe men zich kan opgeven voor een proefles. Ook voor (grotere) ondernemingen is de brochure een zeer geschikt reclamemiddel. Vertel meer over de geschiedenis van het bedrijf of de producten en diensten die klanten kunnen afnemen. Vanwege de relatief lage kosten is het laten drukken van een brochure ook voor kleinere ondernemingen een mooie reclame-uiting.

Verspreiden van gedrukte brochures

Wanneer je de informatie in de brochure zo tijdloos mogelijk maakt, blijft een eenmaal gedrukte brochure nog heel lang een goede informatiebron voor (potentiële) klanten. Zo kan het als het ware werken als een visitekaartje van je vereniging of bedrijf. Denk daarbij ook goed na over de manier waarop je de brochures verspreid. Leg je ze bijvoorbeeld neer op openbare plekken, zoals de bibliotheek? Of laat je ze huis-aan-huis bezorgen, zodat het verspreidingsgebied nog groter wordt? Het is afhankelijk van je doelgroep en je budget, welke manier van verspreiding het beste bij jou past. Daarom is het handig om al voordat je je brochure naar de drukker stuurt, hier goed over nadenkt. Zo kun je als sportvereniging besluiten om een brochure op scholen rond te delen. Bedenk dan van tevoren op hoeveel scholen je dit wilt doen en wat dit zegt over de kosten. Zo voorkom je vervelende verrassingen.

Brochures drukken: makkelijk en snel

In het verleden was het zo dat men voor het ontwerpen van brochures goede kennis moest hebben van ontwerpprogramma’s. Nu is dat gelukkig anders. Veel bedrijven bieden online hulpmiddelen aan voor het opmaken van de brochure. Zo weet je zeker dat het eindresultaat precies zo wordt als jij in gedachten had. Let bij het kiezen van de juiste drukker ook op het minimaal af te nemen aantal en de levertijd. Bij ZoGedrukt kun je bijvoorbeeld al brochures bestellen vanaf 5 stuks. Zo ligt een brochure zelfs voor de kleinste onderneming nog binnen handbereik! En heb je onverwachts een grote hoeveelheid drukwerk nodig? Dan behoort ook een spoedlevering tot de mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer je op het laatste moment besluit deel te nemen aan een (vak)beurs. Omdat je bij zulke gelegenheden niet zo veel tijd hebt om in gesprek te gaan met je (potentiële) klanten, is het handig om ze iets te geven waarin ze snel kunnen terugvinden wat je voor hen kan betekenen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑