Tuin no image

Published on december 21st, 2018 | by Ferry

0

Buitenverlichting in de tuin

Buitenverlichting voor in de tuin kan verschillende functies hebben. Op warme zomeravonden als je lang buiten wilt zitten, wil je toch wat verlichting hebben. Maar je hoeft niet in het felle licht te zitten. Dan is het aanbrengen van sfeerverlichting de oplossing. Maar wil je ‘s avonds de voordeur openen, dan wil je juist goed zien wie er voor de deur staat. Een goede verlichting is dan noodzakelijk. Voor verlichting van de oprit en een tuinpad kan het handig zijn om te kiezen voor inbouwspots in de grond, zodat je goed kunt zien waar je loopt. Wil je dus buitenverlichting kopen, bepaald dan eerst de functie hiervan.

Functionele verlichting

Functionele verlichting is verlichting die de omgeving goed verlicht en waarbij je een goed zicht verkrijgt. Zulke buitenverlichting is handig om bijvoorbeeld bij de ingang van schuur, de buitendeur of de voordeur te hangen. Deze verlichting kan bediend worden door middel van een lichtschakelaar, maar er zijn ook modellen verkrijgbaar met een bewegingsmelder. Het licht springt dan automatisch aan als er iemand in de buurt komt. Dit is vooral handig om ongewenste gasten, zoals inbrekers af te schrikken. Deze lampen zijn in talloze verschillende modellen verkrijgbaar en is afhankelijk van je persoonlijke smaak en de stijl die je wenst.

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is een gezellig licht, waarbij felle verlichting niet nodig is. Je kunt sfeerverlichting aan de wand bij het terras hangen, aan de schutting, maar er is ook sfeerverlichting die je in de grond kunt bouwen of tuinlampen die je als een paaltje in de grond kunt steken. In de grond gebouwde verlichting kan naast sfeerverlichting ook goed dienst doen om een wandelpad in de tuin te verlichten.

Niet alle buitenverlichting hoeft elektrisch te zijn

Functionele verlichting kun je beter wel op elektriciteit aansluiten. Sfeerverlichting hoeft niet altijd op elektriciteit te werken. Dit is vooral handig als je niet beschikt over stroompunten op deze plekken, dan kun je kiezen voor verlichting dat werkt op zonnecellen. Overdag zullen de cellen zonnestralen oppikken en je ‘s avonds voorzien van voldoende en gezellige verlichting. Vrijwel alle tuinlampen worden tegenwoordig voorzien van led lampen. Met led verlichting kun je veel energie besparen en ze gaan erg lang mee.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑