huis

Published on juli 14th, 2017 | by Ferry

0

Deuren om mee thuis te komen

De voordeur is waarschijnlijk niet het meest interessante aan een huis, maar het zorgt wel voor een eerste indruk. Dit is tenslotte één van de eerste dingen die je ziet als je naar een huis kijkt. Hetzelfde geldt voor de binnendeuren. Vaak worden deze deuren enkel gezien als een praktisch onderdeel van het huis en niet als een deel van het interieur. Soms nemen mensen genoegen met een voordeur of met binnendeuren die eigenlijk niet naar hun smaak zijn. Dat is zonde, aangezien mooie deuren een groot verschil kunnen maken in de stijl van een huis. Niet alleen de deur zelf, maar ook het deurbeslag speelt een rol bij de uitstraling van een woning.

De juiste deur voor je huis

Bij het uitzoeken van de juiste deuren voor jouw huis is het belangrijk om je eigen stijl te bepalen. Houd je van een klassiek en luxe interieur? Dan is het erg mooi om deuren te nemen die aansluiten bij die stijl. Zo zorg je ervoor dat alle onderdelen in huis een samenhangend geheel vormen. Een klassieke deur kan in diverse interieurstijlen toegepast worden. Bij een interieur met veel witte muren en meubels sluit een klassieke deur naadloos aan. Zo ontstaat er een rustige en lichte woonruimte. Een klassieke deur past ook goed bij een landelijke inrichting. Vind je het juist leuk om verschillende stijlen te combineren? Klassieke deuren in een modern interieur zorgen ervoor dat het interieur wat huiselijker overkomt. Een zeer strak interieur kan namelijk wat kil ogen. Door stijlen te mixen kun je een uniek en speels effect bereiken. Klassieke deuren zijn in diverse varianten verkrijgbaar. Vaak hebben deze deuren panelen waardoor er vlakken met verschillende dieptes in de deur ontstaan. Deze deuren kunnen massief zijn, maar bij enkele modellen zijn de diepere vakken vervangen door ramen. Deze ramen kunnen een glas-in-lood effect hebben. Dankzij de lichte en neutrale kleuren van de klassieke deuren passen ze in vrijwel elk interieur, ook als je veel gebruik maakt van kleur. Binnen deze deurenstijl zijn enkele bijzondere en opvallende modellen te vinden. Een voorbeeld zijn de roosterdeuren. Zoals de naam al aangeeft heeft een roosterdeur een rooster. Vaak bevindt dit rooster zich in het bovenste gedeelte van de deur zodat je kunt zien wie er aangebeld heeft.  Dit rooster kan één vak zijn, maar ook twee of meer vakken. Het rooster bestaat uit een sierlijk patroon dat bijdraagt aan de klassieke stijl van de deur. Net als de gewone klassieke deuren hebben de meeste roosterdeuren ook richels waardoor panelen ontstaan. Een roosterdeur is veel opvallender dan een gewone klassieke deur. Het is een kwestie van smaak of je deze deur liever combineert met een klassiek interieur of dat je deze juist gebruikt in een modern huis.

Passend deurbeslag uitzoeken

Een mooie voordeur of mooie binnendeuren kiezen maakt al een groot verschil in huis. Met het juiste deurbeslag kun je de stijl van een nieuwe deur nog meer aanpassen aan je eigen smaak. Het is ook een optie om met nieuw deurbeslag een oude deur in een nieuw jasje te steken. Je hoeft dan niet de hele deur te vervangen om een ander effect te bereiken. Bij deurbeslag heb je keuze uit binnendeurbeslag en buitendeurbeslag. Onder buitendeurbeslag vallen onder andere de deurkrukken, huisnummers, brievenbusplaten en deurbellen. Bij deze producten heb je keuze uit diverse materialen en kleuren. Enkele voorbeelden hiervan zijn zwart, messing, chroom en RVS. Tevens is elk deurbeslag op een andere manier vormgegeven, waardoor een moderne of juist een klassieke uitstraling ontstaat. Met het buitendeurbeslag kun je het uiterlijk van je voordeur aanpassen. Wil jij de huidige voordeur een moderne uitstraling geven? Dan kun je kiezen voor deurbeslag met een strakke vormgeving in RVS of chroom. Voor een luxe uitstraling is messing een goede keuze. Als je juist van een landelijke stijl houdt, dan is het deurbeslag met rondere vormen iets voor jou. Naast het aanpassen van de deur met nieuwe deurkrukken of brievenbusklep kun je ook de ruimte om de deur heen veranderen. Met mooie huisnummers en een goede bel is de buitenkant van je huis helemaal compleet. Je komt zelf thuis met een verzorgde entree en je laat bij visite een nette indruk achter.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑