Lifestyle

Published on december 12th, 2016 | by Ferry

0

Geen woorden maar daden

Als een echte Rotterdammer kan ik natuurlijk niet alweer vertellen dat ik wat met gitaren wil gaan doen, zonder het ook daadwerkelijk uit te voeren! Geen woorden maar daden dus. Het was wel even een zoektocht naar een gitaar, maar ik heb er een uitgekozen bij TFOA. Dat is een website waar ze veel verschillende soorten gitaren verkopen, van akoestisch tot elektrisch. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het aanbod wat overweldigend vond. Zoveel verstand van gitaren heb ik niet en ik moest me er dus wel even in gaan verdiepen. Het is ook al zo lang geleden sinds ik voor het laatst een gitaar heb aangeraakt, dat ik net zo goed mandoline zou kunnen spelen als gitaar. Oftewel, als ik die gitaar eenmaal binnen heb ga ik flink oefenen!

Mijn nieuwe gitaar

Het leek mij wel een leuk idee als ik zou vertellen hoe ik nou een gitaar heb uitgekozen. Zoals ik al aangaf heb je enorm veel keuze. Het is dus erg handig als je precies weet wat voor een gitaar je wilt hebben! Ik zat eerst te twijfelen tussen een elektrische en een akoestische gitaar, maar ik ben uiteindelijk voor een elektrische gegaan. De uitstraling en het geluid van een akoestische gitaar vind ik namelijk ook erg tof, maar het leuke aan een elektrische is dat je die met en zonder versterker kan gebruiken. Gadgets zijn echt mijn dingen en ik kan niet wachten om te experimenteren met geluidseffecten! Die veelzijdigheid heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. Nu wil je vast wel weten welke ik dan precies gekozen heb hè? Ik vind het helemaal niet vervelend om dat te vertellen! Ook dat was nog een aardige klus, want je hebt natuurlijk veel verschillende merken, prijsklassen, modellen en kleurcombinaties. Ik heb gekozen voor een Fender Stratocaster. Deze was niet heel duur in vergelijking met de andere opties en ik wil eerst even kijken of ik gitaarspelen echt wat vind. Van het merk Fender had ik al gehoord en dat is volgens mij een erg bekend merk. Ik neem aan dat de kwaliteit dan ook zeer goed is! De kleur die ik heb gekozen heet ‘sunburst’. Dat houdt in dat de gitaar een kleurverloop heeft. In het midden van de gitaar zie je het hout en de kleur wordt naar de rand toe geleidelijk steeds donkerder. In mijn geval is de rand zwart en dat geeft een stoer contrast met het klassieke hout! Direct toen ik dat kleurverloop zag wist ik dat ik er zo een zou willen hebben. Nu ben ik bezig met bedenken hoe ik gitaar ga leren spelen. Het lijkt mij niet handig om naar een muziekschool te gaan, want ik ben vaak druk en ik heb daar waarschijnlijk niet genoeg tijd voor. Het is ook zonde om steeds af te moeten zeggen! Gelukkig had een vriend van mij een hele goede tip. Op internet kun je makkelijk tabs vinden van verschillende nummers. Daarop staat per snaar aangegeven in welk vakje je de snaar ingedrukt moet houden. Je hoeft dus geen noten te kunnen lezen. Echt een goede tip, dat ga ik zeker proberen als ik mijn gitaar eenmaal binnen heb!

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑