Interieur

Published on mei 28th, 2017 | by Ferry

0

Gordijnen voor kinderen

Het inrichten van een babykamer of kinderkamer maak je helemaal compleet met leuke en praktische gordijnen. Er is veel keuze qua kleuren, stoffen, patronen en natuurlijk het type gordijnen. Een mooi patroon of een leuke kleur zorgt ervoor dat er een geheel ontstaat in de inrichting van de kamer. Natuurlijk zul je ook aan praktische zaken moeten denken, zoals het reinigen en de stevigheid van het ophangsysteem. De meeste winkels hebben dan ook speciale gordijnen kinderkamer en gordijnen babykamer categorieën.

Gordijnen voor de babykamer

Voor een baby is veel slapen belangrijk om te kunnen groeien. Om dit te stimuleren kun je kiezen voor verduisterende gordijnen. Zo wordt je baby niet snel wakker van het licht of van bewegingen buiten. Bij deze gordijnen heb je veel keuze uit kleuren en patronen. Je kunt daardoor eenvoudig de kleur en een eventueel patroon afstemmen op de rest van de babykamer.

Gordijnen voor de kinderkamer

Voor kleine kinderen is slaap ook belangrijk. Mocht je toen ze nog een baby waren al gekozen hebben voor verduisterende gordijnen, dan kun je deze laten hangen. Mocht je andere gordijnen hebben en slaapt je kind niet goed? Dan zijn verduisterende gordijnen zeker aan te raden. Kleine kinderen zijn veel actiever dan baby’s en dat heeft ook invloed op de keuze. Dankzij hun nieuwsgierigheid en speelsheid is het van belang dat gordijnen stevig vast zitten. Je wil natuurlijk niet dat ze een hele gordijnroede naar beneden trekken en zich bezeren. Kies daarom voor een zeer stevig systeem dat ze niet zomaar los kunnen trekken. Het is ook verstandig om voor gordijnen te kiezen die je in de wasmachine mag doen. Zoals je weet zijn kleine kinderen er erg goed in om vlekken te maken. Je voorkomt daarmee dat je mooie gordijnen zo weg kunt gooien. Ook de kleurkeuze wordt hierdoor beïnvloed. Witte gordijnen worden bijvoorbeeld erg snel smerig en vlekken vallen direct op. Bij donkere kleuren heb je daar veel minder last van.

Verschillende soorten gordijnen

Het type gordijn dat je kiest heeft te maken met de ramen en met jouw eigen wensen. Rolgordijnen worden bijvoorbeeld op maat gemaakt en passen precies binnen het raam. Je hebt daardoor geen stof die op de grond hangt. Ook kunnen kinderen lastiger bij het rolgordijn komen om eraan te trekken. Deze gordijnen ogen vrij strak en netjes. Gewone gordijnen hebben juist een meer gezellige uitstraling. Tevens zorgen deze voor meer demping van geluid, wat erg handig is bij huilende baby’s. Het bepalen van de lengte is belangrijk zodat de stof niet op de grond hangt. Kinderen kunnen daarop gaan staan en struikelen. Daarnaast worden de gordijnen sneller stoffig en vies. Het is ook mogelijk om gordijnen te combineren. Een rolgordijn kun je gezelliger laten ogen door er overgordijnen naast te hangen. Je kunt dan bijvoorbeeld een kleur en een patroon met elkaar combineren voor een speels effect. Bij het uitzoeken kun jij je laten adviseren door een winkel of webshop. De gordijnen worden op maat gemaakt voor elk raam zodat ze altijd precies passen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑