Interieur no image

Published on februari 8th, 2018 | by Ferry

0

Het nut van overgordijnen in de woonkamer

Overgordijnen: ze komen in alle maten, vormen en kleuren. Je kunt het zo gek niet bedenken of iemand heeft het wel in de één of andere vorm in de woonkamer hangen. Voor veel mensen lijken overgordijnen echter een reliek van vroegere tijd. Ze stellen zich de vraag waarom eigenlijk overgordijnen kopen? Het antwoord daarop is dat het verre van enkel een kwestie van smaak is. Het nut van overgordijnen in de woonkamer gaat veel verder dan je in eerste instantie zou denken.

Zonlicht en privacy

In de eerste plaats is het natuurlijk zo dat overgordijnen bedoeld zijn om zonlicht buiten te houden. Wil je de kamer verduisteren of simpelweg de felheid van de buitenzon wat temperen? Dan zijn overgordijnen een uitstekende keuze. Naast het zonlicht zijn overgordijnen ook bedoeld om nieuwsgierige blikken buiten te houden. Zeker als je woont naast een drukke straat met veel doorloop is het wel zo handig een beetje privacy te houden. Overgordijnen kunnen daar vast en zeker mee helpen.

Isolerende werking

Waar de meeste mensen wel snappen dat zonlicht en blikken buiten houden functies zijn van overgordijnen is de isolerende werking veel minder bekend. Zo zijn overgordijnen uitstekend geschikt om de warmte binnen te houden en de koude buiten te houden. Ze vormen als het ware een extra barrière en kunnen op deze manier ook een slok op de borrel schelen wat de eindafrekening betreft.

Andere functies

Nog een minder bekende functie van overgordijnen is geluidsabsorptie. Zeker als je kiest voor een relatief zware stof dringt het geluid van buiten af veel minder in de woonkamer door en vice versa. Laten we bovendien niet vergeten dat overgordijnen in de woonkamer ook een belangrijk deel van het interieur zijn. Ze bepalen in grote mate de sfeer die er in de kamer hangt en hier de juiste keuzes maken kan zelfs het perspectief aantasten. Donkere overgordijnen maken de woonkamer kleiner, lichte kleuren net groter.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑