Klussen no image

Published on december 21st, 2017 | by Ferry

0

Waarom kiezen voor een schoon puincontainer bij een verbouwing?

Heb je binnenkort een verbouwing? Dan is het zeker aan te raden om een puincontainer te huren. Bij een verbouwing komen diverse soorten afval vrij. Natuurlijk wil je dit afval niet rond laten slingeren aangezien het dan in de weg ligt. Als je een container huurt kun je het afval direct opbergen en je hoeft het niet zelf weg te brengen. Het meeste afval dat vrijkomt bij een verbouwing mag in een puincontainer.

Voor welke soorten afval is een puincontainer bedoeld?

Voordat je een container huurt zal je moeten uitzoeken welk afval in een bepaalde container mag. Het is namelijk niet de bedoeling dat je al het afval zomaar in een container legt. In de meeste gevallen wordt het afval gerecycled waardoor het handig is dat het afval al gescheiden is. Je zal dan ook een boete moeten betalen als je het verkeerde afval in de container legt. Dit is natuurlijk zonde van je geld. In een puincontainer mogen veel verschillende soorten afval, waaronder tegels, dakpannen, straatstenen, uitgeharde betonresten, keramische onderdelen en natuurstenen. De afvalsoorten die zeker niet in de container mogen zijn bijvoorbeeld diverse soorten beton (gasbeton, lichtbeton en cellenbeton), bitumen en asfalt. Ook hout, PVC en gips horen in een andere container thuis. Check vooraf welke afvalsoorten vrijkomen bij jouw verbouwing. Dit is namelijk weer anders bij elke verbouwing. Je weet dan zeker dat je de juiste container huurt.

De voordelen van het huren van een puincontainer

Het is algemeen bekend dat een verbouwing voor veel puinhoop zorgt. Je zult waarschijnlijk eerst delen van het huis af moeten breken of onderdelen moeten verwijderen voordat jij je plannen kan realiseren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe badkamer wil, dan zal je eerst de badkamer leeg moeten halen. Dit houdt in dat tegels weggehaald moeten worden en dat de wc, de douche en de wasbak verwijderd worden. Je kunt je voorstellen dat je veel troep zal maken in het begin. Om ervoor te zorgen dat er in je huis zo min mogelijk afval ligt, kun je deze resten meteen in een puincontainer leggen. De container kan op verschillende plekken neergezet worden. Op je eigen oprit is het handigst, maar het zou ook op straat kunnen. Je hoeft dan alleen maar een paar keer heen en weer te lopen om de badkamer vrij van afval te maken. Dit kost veel minder tijd dan wanneer je het afval met de auto weg moet brengen. Ook zorgt een schone werkplek ervoor dat je sneller door kan werken en dat je het overzicht bewaard. Dit is tenslotte van groot belang om de verbouwing goed en vlot te laten verlopen.

De juiste puincontainer voor jouw verbouwing

Geen enkele verbouwing is hetzelfde. Dat geldt niet alleen voor de soorten afval die vrijkomen, maar ook voor de hoeveelheid afval. Je kunt dan ook de puincontainer in meerdere formaten huren. Enkele voorbeelden van de inhoudsmaten die worden aangeboden zijn 3m³, 10m³ en 15m³. Daarnaast kun je kiezen uit open en gesloten containers. Uiteraard betaal je meer voor een grotere container dan voor een kleiner formaat. Bedenk dus goed welke container voor jou de beste keuze is. Als je alleen een toilet gaat verbouwen, dan volstaat de kleinste container. Wil je de hele badkamer verbouwen? Dan kun je het beste kiezen voor het grootste formaat.

Tags: ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑